Sådan får du en bedre økonomi som studerende

Når du studerer, kan det være svært at holde en god og stabil økonomi. De fleste lever udelukkende på en SU, som kun består af en udbetaling på omtrent 5000 kroner. Det er ikke meget, når der også skal betales husleje og andre leveomkostninger. Det kan derfor være svært at holde en god balance i økonomien, så du ikke står sidst på måneden og skal leve af havregrød.

Hvis din konto er helt i bund sidst på måneden, er der naturligvis mulighed for at tage et mindre lån hos voreslån.dk. Her kan du også downloade et budgetskema, som kan hjælpe dig til at få et bedre overblik.

3 gode råd til at spare penge, når du er på SU

Det er som sagt svært at holde en god balance i økonomien, hvis du kun lever for en SU. Her er der derfor 3 tips til, hvordan du holder styr på din økonomi i løbet af måneden, så du kan spare lidt penge og ikke står uden noget sidst på måneden.

  1. Lav et budget

Hvis du ikke allerede har gjort det, er det essentielt, at du lægger et klart budget. Her skal du både tage højde for alle dine udgifter og din indkomst. På den måde kan du skabe dig et godt overblik over, hvad du egentlig har til rådighed i løbet af måneden.

Det er også en god idé at lave et separat madbudget og madkonto.

  • Bo sammen med andre

Huslejen i de store studiebyer er meget høj, og derfor er det oplagt at finde en eller flere at bo sammen med. Det kan være rigtig svært selv at skrabe penge sammen til en lejlighed, selv hvis det er en 1-værelses. Derfor er en roommate en stor økonomisk hjælp, fordi I deles om huslejen.

  • Få et studiejob

Hvis du vil have lidt ekstra penge til at have det sjovt, er det oplagt at finde tid til et studiejob ved siden af studiet. Her skal du naturligvis sørge for, at det ikke kommer i vejen for dit studie.